sabato 8 giugno 2013

Made in Italy v České republice

Praha, (2) 3 – 5 října 2013 
Hotel Diplomat Tisková konference
Circolo dei lettori, Torino 
Čtvrtek 6 června 2013, v 11.00



  • Guido Bolatto, Generální tajemník obchodní komory v Turíně
  • Agostino Ghiglia, Radní Regionu Piemonte
  • Velvyslanec Franco Giordano, Diplomatický poradce primátora města Turín
  • Mathieu Rouri, Ředitel Hotelu Diplomat Praga, Vienna International
  • Vitaliano Alessio Stefanoni, Vedoucí komunikačního oddělení CNA Turín a zodpovědný vedoucí “I Love IT”
  • Zavěrečný proslov: Daniele Vaccarino, Prezident CNA Turín a Paolo Alberti, Tajemník CNA Turín 


Projekt

Itálie byla vždy ve světě synonymem stylu, kreativity a dobrého vkusu. Je ale především země malých samostatně výdělečně činných podniků (existuje jich téměř 6,5 milionu, zapsaných v místních obchodních komorách). 98% italských firem má méně než 20 zaměstnanců.

Itálie bude protagonistou této akce “I LOVE IT - Praha 2013”, kterou uspořádala Národní konfederace řemesel a malých a středních podniků (CNA) a Vienna International, pod záštitou italského velvyslanectví v Praze. Podporou bude i region Piemonte, italsko-česká obchodní komora, komora v Turíně a centrum pro internacionalizaci Piemonte (Piemonte CEI). Tato akce se bude konat v hotelu Diplomat, který se nachází v prestižní lokalitě nedaleko historického centra města Praha, od 2 do 5 října 2013.

Zejména aktivita “I Love IT” je součástí integrovaného projektu na trhu (PIM) střední a východní Evropy, organizována zahraničním Centrem pro internacionalizaci (CEI Piemonte) jménem regionu Piemonte, Hospodářské komory města Turín a Unioncamere Piemonte. Iniciativa je rovněž součástí plánu pro internacionalizaci kraje Piemonte a Unioncamere Piemonte.






Účastníci a expozice

“I Love IT Praha” bude první mezinárodní deklinací výstavní akce "I Love It", speciálně vytvořena pro podporu “Made in Italy”. CNA Turín, tvůrcem a vlastníkem ochranné známky "I Love It", vytvořena v roce 2011 v rámci oficiálních akcí k 150. výročí sjednocení Itálie, si vybrala toto logo k podepsání pilotního projektu k pro usnadnění malých italských firem na trh mimo hranice Itálie, doprovázené krok za krokem 47 malými a středními podniky, které reagovaly na výzvu CNA, v Piemonte a i v mnoha jiných italských regionech: 32 vystavujících firem reprezentují módu a módní doplňky, 9 vystavujících firem budou reprezentovat italské jídlo a potraviny a 5 firem budou reprezentovat dřevo-nábytek-doplňky pro domácnost; a tam je také multi-talentovaný umělec z Turína, Varrè, který se vyjadřuje ve své práci neformálním způsobem a již zažil několik produkcí ve světe řemeslné výroby k vzniku produktů s vysokým uměleckým obsahem. Z územního hlediska 24 firem jsou z provincie Turín, 5 z jiných provincií Piemonte a 18 z jiných italských regionech, včetně Sicílie, Puglie, Veneta, Marche, Toskánska, Emilia-Romagna a Lombardie. Bude však stále možné se přihlásit k tomuto projektu “I Love IT” do 30. Června 2013.

Mezi nejvíce evokující odvětví podílející se na projektu "I Love It" je móda, jídlo a dřevo- nábytek-doplňky pro domácnost.

Tato akce bude probíhat v obchodním centru v řetězci Hotelu Diplomat Vienna International se sídlem v Praze, jen pár kilometrů od historického centra města.Výstavní plocha v rozloze téměř 2.000 m2 a vybavené místnosti pro soukromé setkání s distributory a kupci.

“I Love IT” nebude jen výstava kvalitních italských výrobků, ale i místo událostí a příležitosti k zábavě pro vybrané a kvalifikované diváky, jakou bude výstava italských jídel a potravin, módních přehlídek, setkání a diskuse mezi kupujícími , podnikately a novináři. “I Love IT” umožní autenticky prožívat Itálii, jak při přípravě pokrmů šéfkuchaři oceněními Michelinskou hvězdou doprovázené degustací dobrého vína, tak i shlédnutí přehlídky módních doplňků a oblečení. 



Cíle

Více než 60 vystavovatelů a 4000 návštěvníků (odborných a spotřebitelských). Toto je očekávání CNA Turín a Vienna International, mateřská společnost Hotelu Diplomat v Praze, která od 2 do 5 října 2013 bude hostitelem prvního mezinárodního vydání projektu “I Love IT” na podporu kvality italských výrobků, který mimo jiné bude pod záštitou italského velvyslanectví v Praze.

Pasquale D’Avino, italský velvyslanec v Praze již ve skutečnosti otevřel dveře projektu “I Love IT”. 23. května prezentoval projekt na mezinárodní tiskové konferenci. Velvyslanec bude také hostit 1. října prestižní a exkluzivní gala večer, kterého se zúčastní i starosta města Turín Piero Fassino.

Podle Rouri Mathieu, ředitele hotelu Diplomat, zastánce projektu v Praze společně s CNA Turín, bude akce mít mnoho podob k získání více různorodého publika. Budou se konat setkání Business to Business vyhrazené pro kupující a místní distributory a soukromé návštěvy Českých orgánu a mezinárodních diplomatů, během kterých se budou konat módní přehlídky a výstava a ochutnávka italských jídel, připravovaných italskými šéfkuchaři oceněními Michelinskou hvězdou, kteří byli vybráni Riccardem Lucquem, šéfkuchařem a majitelem slavné italské restaurace "La Finestra", která se nachází jen pár kroků od Karlova mostu a areálu Klementina. Praha nejen že je sedmou nejbohatší metropolitní oblastí v Evropě, ale je i významným obchodním místem pro všechny podniky, které chtějí otevřít své obchodni možnosti do Ruska a zemí bývalého sovětského bloku. Od sobotního odpoledne do nedělního večera “I Love IT” dá možnost veřejnosti prožít si v Praze autentické emoce spojené s Itálií.

K dispozici bude také oficiální zástupce agentury na podporu cestovního ruchu v provincii Turín, " Turismo Torino e provincia”.

Jak vysvětluje předseda CNA Turín, Daniele Vaccarino, "tato iniciativa je součástí podpory exportu, podporována regionem Piemonte a obchodní komorou a těší se velké podpoře důležitých italských institucí, jako jsou Italská ambasáda v Praze a město Turín". Příliš často, dodává Vaccarino "malé a střední podniky ve výrobním sektoru jsou ponechány samy sobě, navíc pokud jejich produkt není součastí vývozu do zahraničí. A tomu chce právě předejít CNA Turín se svým projektem I Love IT ". Není divu, že pro 75% zúčastněných firem bude toto jejich první zkušenost na veletrhu v zahraničí.

“Jsme plně přesvědčeni – dodává radní Regionu Piemonte, Agostino Ghiglia – že v tomto období je důležité podpořit společnosti z Piemonte, které mají zájem nejen o tamní trh a myslíme si, že zahraniční obchodní trhy jsou ještě nedotčené v jejich potenciálu jako například středovýchodní Evropa, kde by se naše společnosti mohli ukázat v celé své síle a kvalitě. Z tohoto plánu pro internacionalizaci jsme naplánovali projekt zaměřený na těchto trzích, kde by se mohla integrovat iniciativa CNA”.

Pro řízení převozu z letiště Milan Malpensa do Prahy a ubytování vystavovatelů v Praze, Hotel Diplomat a CNA Turín budou ve spolupráci s “Amarganta Viaggi di Paolo Ferla, Torino”.

Informace a přihlášky “I Love IT” do konce měsíce června: telefon 011.1967.2152 – 2121




1 commento:

  1. Pokud hledáte pozitivní úvěrové zkušenosti bych doporučil Le_Meridian financování. Je překvapivě snadné získat dluhovou pomoc. Budete s nimi zacházeno s úctou a profesionalitou, protože mi pomohli s úvěrem také ve výši 1,9% ROI. Email Contact..info @ lemeridianfds.com
    WhatsApp ... + 19893943740

    RispondiElimina